Brugerråd laver aktiviteter for pensionister

brugerrad-laver-aktiviteter
08-12-2015

  Skrevet af *text*

”Det er dejligt at opleve begejstring for de arrangerede busture - og se lyset i øjnene på de ældre mennesker, der får en oplevelse ud over dagligdagen”, siger Ragna Bruun der er formand for et af Brugerrådet Toftegården, og aktiv som arrangør af aktiviteter for ældre medborgere.

dummy250

Aktiviteter for alle

"Vores fornemste opgave er at varetage brugernes interesser i form af forskellige aktiviteter, indlemme den enkelte i et fællesskab," siger Ragna Bruun.

Brugerrådet vil gerne bruges aktivt, og de siger: ”Vi er altid åbne for nye aktiviteter og ideer, så kontakt os gerne, hvis du har en god ide. Mange af vores aktiviteter foregår på lokalcenteret. Andre afholder vi i plejeboligerne på Sandkåsvej 41."

dummy250

Mange gratis aktiviteter

Alle beboere på 60+ samt førtidspensionister er meget velkommen til at deltage i arrangementerne. De fleste er gratis, og nogle koster lidt. Alle arrangementer bliver annonceret i Lokalavisen den sidste tirsdag i måneden.

Der er brugerråd ved næsten alle lokalcentre i Aarhus. Brugerrådet Toftegården består af 4 personer og de står bag en lang række aktiviteter. Lige nu er der blandt andet stenslibning, stavgang, banko, filmeftermiddage, petanque og fællesspisning. Aktiviteterne forgår i plejeboligerne på Sandkåsvej og i ældreboligerne på Torpevænget 47. Brugerrådet arbejder frivilligt og indgår ofte i samarbejder med andre frivillige foreninger i området.

”Personligt finder jeg det interessant at samarbejde med ansatte under MSO (Magistraten for Sundhed og Omsorg), og hele tiden være opdateret på, hvad der rører sig for vore ældre medborgere”.

dummy250

Frivillige lever længere

De fortsætter:”Vi søger også frivillige, der har lyst til at køre minibussen, være sponsoransvarlig, være tovholder for nye aktiviteter m.m.
Du bestemmer selv, om du vil være frivillig en enkelt gang om måneden eller være tovholder for en fast aktivitet hver uge.”

Brugerrådet kommer også gerne med en begrundelse på hvad der personligt kan komme ud af at være frivillig. De siger: ”Dem der arbejder frivilligt lever statistisk set længere, har et større socialt netværk og oplever mere glæde i hverdagen.

Forestil dig, at du sidder ved siden af en person, der siger: Hvor er det dejligt, du hjælper mig. Det er helt ubeskriveligt. Man bliver helt høj og rørt. Det giver en fabelagtig værdi at se lyset i øjnene på dem, vi laver aktiviteter for. Som frivillige får vi så meget mere end vi giver.”

dummy250

Nye rammer i 2016

For at det ikke skal være løgn, så skal Lokalcentret snart til at bygge nyt og modernisere. Så i løbet af 1. halvår i 2016 vil vi have perfekte rammer og splinternyt udstyr på alle områder.

dummy250

Fakta:

Du er velkommen til at kontakte Formand Ragna Bruun, tlf.: 86 75 07 73 til en uforpligtende snak, eller kommer forbi Lokalcenter Toftegården, Sandkåsvej 39, 8210 Aarhus V