Unges onsdage

ungecafeenbageriartikel
06-01-2017

  Skrevet af *text*

Tema: Ungecafé

Det er onsdag og der sidder allerede nogle unge spredt i caféen. Et par stykker laver lyd på klaveret og andre er tiltrukket af køkkenet hvor et par frivillige og den boligsociale medarbejder er i gang med at lave mad til aftenens fællesspisning. Sæsonen i ungecaféen er lige startet.

ungecafedebat2016artikel

At se verden med nye øjne

Unge caféen er et mødested hvor lokale unge kan hente inspiration og blive udfordret i opfattelsen af sig selv og samfundet omkring. Ungecaféen har åbent om onsdagen. Ti onsdage forår og ti onsdage efterår.

Der står er en gruppe aktive frivillige i tyverne bag ungecaféen. Sammen med den boligsociale medarbejder og de lokale rollemodeller i Projekt X laver de program, og er med til at gennemføre det om onsdagen. Det kræver en del møder og pizzaspisning, men så kommer der også et spændende program hver gang.

ungecaferacehallartikel

Besøg, debat og hygge

Ved at kigge i de gamle programmer dukker der mange forskellige tilbud op fx møde med forskellige sportsgrene som bordtennis og brasiliansk jiujitzu, teaterforestillinger med både Opgang 2 og Katapult, Ture ud af huset for at komme på tur med en hjemløs eller lave en aktivitetsdag for børn på asylcenter. Programmet har også budt på inspiration til at finde et fritidsjob, møde med politiet og debataftener om aktuelle emner.

I november 2016 var der en livlig debataften med emnet ”Danskhed – hvad vil det sige at være dansk?” med et panel der bestod af Mahmoud Halloum der er debattør og opvokset i Herredsvang, Jens Philip der blev landskendt som elevrådsformand på Langkær gymnasium, og Anders Konradsen som er formand for SDU i Aarhus.

dummy250

Forberedelse er også vigtig

Forud for de store arrangementer bliver ungecaféen også brugt til planlægning. Det kan være for at lave vedkommende spørgsmål til politiet eller bage pølsehorn og planlægge aktiviteter til besøg på asylcenter.

Ungecaféen blev startet i 2011 i et samarbejde mellem Det Boligsociale Arbejde og Hasle Bibliotek.

dummy250

Studietur til København

I efteråret 16 var ungecafeen og Projekt X på studietur til København, hvor de bl.a. besøgte Christiansborg, et Galleri og en ungdomsklub på Nørrebro.

Videon herunder er fra turen....