BUTIK Herredsvang

1
08-01-2020

  Skrevet af Henrik Kock

BUTIK Herredsvang er et sted, hvor beboere kan sælge hjemmelavet kunst og andet håndværk. Butikken har været en del af Kulturhus Herredsvang i et årti og har netop fejret sit 10-års jubilæum i 2019. Butikken spreder en hyggelig stemning med mange smukke og unikke varer, som kan ses når man træder ind ad døren i kulturhuset. Butikken ligger synligt og centralt placeret og ses både ude og indefra

2

Orla Grane er kunstner og sælger sit håndværk i butikken. Han har været tilknyttet butikken i ca. 10 år og er glad for at kunne vise og sælge sin kunst - og samtidig være en del af et socialt fællesskab. ”Det er et godt initiativ og butikken bidrager med meget, både for fællesskabet og for den enkelte person. Man kan godt blive lidt ensom, så det er rart at have et sted, hvor man kan mødes om noget fælles og lærer andre kreative mennesker at kende. Vi holder også julefrokost, butiksmøder og har årlige udflugter sammen.”

3

Orla har gode minder fra sin tid i butikken, hvor der kommer mange forskellige kunder og besøgende både fra lokalområdet og udefra. I butikken sælges blandt andet husflid, håndarbejde, kunsthåndværk og anden kunst. Der er alt fra strikketøj, huer og bamser til malerier, smykker og keramik. Orla laver skrumler, som er små skulpturer i hvidt ler formet som unikke fantasivæsener. Han har i forvejen sit eget galleri, men oplever en stor glæde ved også at komme i Butik Herredsvang, hvor han nyder det fællesskab, der er omkring kunst og kreativitet.

4

Alice er også kunster og har solgt sit håndværk i butikken i mere end 3 år. Hun hækler sjaler og laver smykker og julekort, som hun sælger i butikken. Hun er glad for stedet, og synes hun får meget ud af at komme der. ”Det er et rigtigt dejligt sted og jeg hygger mig meget med de andre frivillige. Når vi er færdige med at stå i butikken, mødes vi typisk i caféen til kaffe og kage og hækler og strikker sammen.” Alice kommer i butikken to gange om ugen og passer den fra kl. 14-16.30. Hun har også været med på sommerferietur med de andre og nyder det sociale element omkring stedet

dummy250

Butik Herredsvang er åbent for alle og søger altid nye frivillige. Selvom man ikke har noget at sælge, kan man også blive en del at Butik Herredsvang som frivillig medarbejder. Ellers er der altid kaffe på kanden og alle er velkomne til en snak om muligheden for at komme i gang med at lave kunst eller andet håndværk.

dummy250