Forældrecafé – et tilbud for forældre og børn i Hasle Dagtilbud

pic1cafe
23-10-2019

  Skrevet af Henrik Kock

Der afholdes Forældrecafé to gange pr. måned i september, oktober og november med forskellige temaer: ”Sport og fritid”, ”Leg og lær om sunde snacks” og ”Børn og bøger”. Formålet med Forældrecafé er at give ny inspiration til familielivet - og samtidig understøtte fællesskab og netværk blandt børn og forældre.

pic2cafe

Til efterårets Forældrecaféer i september er der fokus på sport og fritid, hvor forældre kan høre mere om de fritidstilbud, der findes i lokalområdet. Derudover kan man høre om mulighederne for at få et Fritidspas, hvis man som familie er berettiget til økonomisk tilskud. Fritidspas er et kommunalt tilskud på 1.000 kroner årligt til alle børn i familien. Vi har også lavet en folder med oversigt over fritidsaktiviteter nær Herredsvang og en folder om økonomisk tilskud. Begge foldere er sendt ud på Børneintra og kan afhentes i Kulturhus Herredsvang.

Et andet af efterårets temaer er inspiration til sunde snacks og mellemmåltider. Både børn og forældre har mulighed for at lege og opfinde nye og sjove mellemmåltider, når vi afholder Forældrecafé. Det er kun fantasien, der sætter grænser og indtil videre har børnene udvist stor kreativitet og ikke mindst mod, når de skal smage på deres sunde snacks.

pic3cafe

Der afholdes to Forældrecaféer med temaet ”Leg og lær om sunde snacks” den 4. oktober (Børnehuset Fjældevænget) og den 24. oktober (Børnehuset Rydevænget). Begge Forældrecaféer afholdes kl. 15.30.

I november handler det om ”Børn og bøger”, hvor man kan få inspiration til forskellige måder at læse højt for sine børn (både små og store) og høre hvorfor det er vigtigt at læse fremfor at se fx film eller IPad. Man kan også høre mere om Hasle Biblioteks tilbud og muligheder for udlån på modersmål. Forældrecaféerne i november bliver afholdt klokken 15.30 den 7. november (Børnehuset Fjældevænget) og den 14. november (Børnehuset Rydevænget).

pic4cafe

Forældrecaféerne har indtil videre været velbesøgte, og både forældre og børn viser interesse for emnerne. Der er altid kaffe/the og mulighed for en hyggelig eftermiddag og gode snakke med andre forældre.

Alle forældre med børn i Hasle Dagtilbud er velkommen til at deltage i alle Forældrecaféer, selvom de ikke har børn i den institution, der er vært for forældrecaféen. Forældrecaféen er et samarbejde mellem Hasle Dagtilbud og det boligsociale arbejde.

Har du lyst til at vide mere om Forældrecaféerne, så kontakt Stine Mahler (Boligsocial familiemedarbejder) 61557586 /Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

dummy250
dummy250