Om Verden til Herredsvang

nickel-and-rose-marts-2018-6
29-05-2018

  Skrevet af Gæsteskribent

Interview med Jens Munch

Tekst og foto: Gert Medom og Jens Munch

Siden foråret 2015 har der været koncerter i Kulturhus Herredsvang under navnet ”Verden til Herredsvang”. Et gennemgående træk ved koncerterne har været alsidigheden - bortset fra Australien og Antarktis har der været musikere fra alle verdensdele, lige fra Nord- og Latinamerika og Asien til det helt lokale århusianske musikmiljø.

nickel-and-rose-marts-2018-1

Ny musik til Herredsvang

En typisk koncert begynder kl. 18 med fællesspisning, hvor menuen forsøges tilrettet til musikkens oprindelsesland. Der er god tid til samtale og til at smage maden, da det først er kl. 19.00, musikken begynder.

Som organisator og fundraiser står Jens Munch bag koncerterne. Jens Munch er kandidat fra Det jyske Musikkonservatorium indenfor klaver og komposition. Derudover har Jens en bred erfaring indenfor det musikalske felt, med blandt andet bestyrelsesarbejde, udgivelser og undervisning, og han er leder af RAM ( Ry´s Alternative Musiksmedje) og Grobund Bandakademi.

På spørgsmålet om, hvad koncerterne skal opnå og hvad idéen bag dem er, svarer Jens Munch, at det handler om at bringe varieret kvalitetsmusik med historier, ud til et udsat boligområde i Aarhus V - og få mennesker på kryds og tværs til at mødes om noget fælles. Der er en tendens til, at kulturforbruget koncentreres i det centrale Aarhus, hvilket Verden til Herredsvang forsøger at bryde.

5583b89e8734c401da1637a68ff08985-rimg-w720-h405-gmir

Udvikling af koncepterne

Har du planer om at videreudvikle konceptet til kommende sæsoner?

”Der er to dele til Verden til Herredsvangs aktiviteter: 6 årlige koncerter i Kulturhuset samt Marienlyst PARK festival, som kom til sidste år.

Konceptet til første del (de årlige løbende koncerter) med mad kl. 18 og musik kl. 19 fungerer rigtig godt, og det har jeg ikke planer om at ændre på. Dog arbejder jeg på at lave et samarbejde med vores nabo Helligåndskirken om at præsentere en koncert, der involverer deres kirkeorgel og kirkerum. Måske bliver det allerede til efteråret, hvem ved?

Med hensyn til festivalen, så er det med kun ét år på bagen, stadig et koncept under udvikling. Her er der masser af potentiale for udvikling, og jeg håber da, at vi kan føje mange nye idéer til efterhånden.

dummy250

I år udvider vi f.eks. konceptet med en lydinstallation, der tager udgangspunkt i områdets beboeres historie om, hvordan de kom til Herredsvang. Installationen bliver indviet ifm. festivalen men kommer til at hænge hele juni og juli måned.

Næste år arbejder jeg på at få daginstitutionernes børn involveret op til festivalen i form af udsmykning til festivalen. Det forventer jeg mig meget af.”

Hvad har været den bedste oplevelse i forbindelse med "Verden til Herredsvang"?

”Den bedste oplevelse ved at lave koncerter under Verden til Herredsvang er den kæmpestore opbakning, der er fra både publikum og hjælpere. Det er meget overvældende at mærke det engagement og den involvering, som folk lægger for dagen, helt frivilligt, og det gør det hele værd. Jeg føler, at jeg er med til at skabe, om end i det små, en udvikling og forandring til det bedre i området, og det tilføjer en stor grad af mening, ud over 'blot' at arrangere nogle koncerter.” 

dummy250

Info og links

Hvis du efter at have læst denne artikel selv vil prøve en koncert, kan info om kommende koncerter og praktisk info findes her :
www.verden-til-herredsvang.dk

Desuden er Verden til Herredsvang på Facebook

Hvis du har svært ved at vente til efteråret med musikalske specialiteter, arrangerer Verden til Herredsvang en festival lørdag d. 16. juni 2018, hvor der vil være mulighed for musik og andre oplevelser.

Festivalen finder sted på amfiscenen i Marienlyst Parken bag Herredsvang.

Følg linket her for at se på Google maps hvor amfiscenen ligger: Amfiscenen

dummy250