Uddannelsesfest i Herredsvang

fott3
25-07-2016

  Skrevet af *text*

Kulturhus Herredsvang fejrede uddannelsesfest for sjette gang.

Hvert år er der flere og flere unge, der bliver færdig med ungdomsuddannelser. Det gælder også for unge i Herredsvang. Derfor fejrede vi de dygtige nyuddanne unge til en fest lørdag den 25. juni 2016. Og det var sjette åt i træk vi gjorde det. Der var over 150 skønne mennesker til festen, lækker mad, gaver til de nyuddanne og rådmanden Thomas Medom var forbi og gav et håndtryk og en tale.

student

UNGE med planer for fremtiden

De unge blev inviteret med deres familier og venner til en fest, for at fejre deres store succes. Den første del af aftenen var for de nyuddanne, og deres familie og venner. De blev budt velkommen med et glas saftvand og både Miguel Mikkelsen og Mark Merek holdt en tale. Der blev blandt andet bemærket, at al erfaring viser, at det er sværere for unge fra såkaldte udsatte boligområder at gennemføre ungdomsuddannelser og derfor er der endnu større grund til at anerkende og fejre de færdiguddanne unge. I starten fortalte unge hver om den uddannelse de blev færdig med, og om deres planer for fremtiden. De unge dimitterede fra forskellige slags ungdomsuddannelse og nogle af dem har planer for mere uddannelse allerede i efterår 2016.

buffet1

Lækker buffet for alle

Den anden del af aften startede kl. 21.30 og var åben for alle naboer fra Herredsvang. Familierne hyggede til aftensmad, der blev serveret i form for en buffet med lækre retter til alle. Det gode humør og fornemmelse for at der sker noget positivt, smittede alle. De unge var meget glade for at mødes med naboerne og med de andre nyuddanne. De små børn legede rundt i huset, og på trods af regnvejret unden for, var stemning i huset meget varm, med masser af god mad, kærlige tanker og de bedste hilsner fra naboer til de nyuddannede.

radmand

Rådmanden Thomas Medom hilste på

Der er opmærksomhed på at unge fra vores område færdiggør deres ungdomsuddannelse, og det vidner tilstedeværelsen af rådmanden Thomas Medom om.

Han cyklede hertil i regnvejr, men han blev snart varmet op med aftens dejlige atmosfære. Han snakkede med mange, blandt andet med Susanne Bøgelund - leder i kulturhuset - og hørte om Herredsvangs området, om dets muligheder og udfordringer. Rådmanden var meget glad for at kunne tage del i vores festdag. I sin tale sagde han: ”Danmarks fremtid er afhængig af kloge hænder og skarpe hjerne. Og uddannelse giver ganske enkelt meget større chance for at klare sig godt - det bekræfter alle tal”. Og så tilføjede han: ”At tage en uddannelse er et lang sejt træk. I dag er både en slutning og en begyndelse. I kan se tilbage på de seneste år med stor stolthed. Og I kan se fremad med store forventninger.”

foto2

I viser at det er muligt

De stolte forældre fik lov til at se deres dygtige og ambitiøse børn stående på scenen, hvor Rådmanden gav dem håndtryk og lykkeønskede dem. De unge fik også en gave fra arrangørerne af festen: Boligforeningerne, Kulturhus Herredsvang og Hasle Bibliotek. Ungene deltog i festen i dobbelt rolle: som æresgæster og som rollemodeller for andre børn og unge i området.

Der er en stor indsats i Herredsvang, der arbejder på at tilskynde unge til uddannelse. Der er mange, der arbejder på den sag og det resulterer i, at der er flere og flere nyuddannede hvert år. Vores område kommer på Aarhus kortet, som et sted, hvor der skabes stærke og positive fælleskaber, og hvor beboere støtter hinanden. Det medvirker til at områdets unge ser og benytter de samme muligheder som unge fra andre steder i Aarhus.

fott1

Successen, der motiverer andre

Det at fejre de nyuddanne unge fra Herredsvang var aftenens overordnet tema. Men formålet med festen var også at støtte op omring den positive udvikling i antallet af unge der dimiterer fra en ungdomsuddannelse. Vi håber på, at de der har gennemgået en ungdomsuddannelse, kan inspirere alle børn og unge i området og vise at alt er muligt for dem. Disse unge er den bedste bevis på at man kan have sukcess uanset af hvor man bor. Det at færtiggøre ungdomsuddnnelse er en stor ting og ungene bør at være stolte af det. Nyuddanne unge fortjener at blive bemærk og anderkendt. Vi fejrede dem med et håb på at den anderkendelse kan motivere flere og flere børn og unge til uddannelse.

szampan

HELD OG LYKKE!

Vi håber for alle jer dimiterede unge fra vores område, at I fortsat følger jeres drømme og at I altid er modige og tager jeres liv i jeres hænder. Alt er muligt for jer! Til festen citerede Thomas Medom den store Nelson Mandela, der sagde: ”Uddannelse er det mest kraftfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden”.

Godt gået unge!

Fotos af Gert Medom

dummy250