Fra Syrien til Knud Henriks printer

20160323112833x
31-03-2016

  Skrevet af *text*

Knud Henrik Sørensen er ved at have gjort en større fotoudstilling færdig . Udstillingen består af fotos af 30 kunstværker som er lavet af den syriske billedhugger Nizar Ali Badr.

Billederne udstilles i Gellerup Kirke og i Kulturhus Herredsvang fra starten af april

20160323111753-250x167

Kunst på tværs af grænser

Knud Henrik har aldrig mødt kunstneren personligt, for han bor i Syrien, men kunstnerens danske veninde Ashti Ali Hassan, har stået for at arrangere 3 udstillinger af hans billeder.

Billederne er fotograferet og redigeret i Syrien og bagefter sendt med mail til Danmark - og Ashti har involveret Knud Henrik til at printe og montere dem. Der er 30 fotografier i alt og det har været en stor opgave.

20160323113427-250x167

Billeder der kan røre en ….

Billederne er bygget op i natursten, … små og store i mange farver. Stenene ligger fladt på et underlag og bliver så fotograferet direkte ovenfra. Med denne metode skaber Nizar Ali Badr nogle helt forunderlige motiver.

”Det har været meget specielt at printe de her billeder” siger Knud Henrik ”for da jeg gik i gang, havde jeg ikke titlerne på dem. Så jeg har jo selv siddet og tænkt på hvad de forestillede… Der er glade billeder, men der er bestemt også triste billeder, hvor man kan komme til at tænke lidt for meget - og det har ikke altid været rart.”

”Jeg har fået et helt personligt forhold til billederne og glæder mig til at se dem hænge i Kulturhus Herredsvang og Gellerup Kirke, --- også selvom jeg kun har printet, skåret passepartout og monteret dem.

billedeafmonteredebilleder

Knud Henrik ved hvad han gør

Knud Henrik er selv en ivrig fotograf, og er vant til at redigere, printe, og klargøre billeder til udstilling.

Men i denne opgave har han skulle holde fingrene fra photoshop og kun sørge for at billederne bliver klar til den første udstillingsdag. ”Jeg skulle således kun tilpasse billederne til min printer og mit papir og printe dem. Det var en god opgave for min printer. Printerhovedet blev godt skyllet igennem med alt det blæk. ” Skulle nogen få lyst at gøre det efter er de rå udgifter 1793 kr. når man bruger et professionelt papir af høj kvalitet.

Knud Henrik har også skåret 30 store passepartout rammer på 50x60 cm, og monteret billederne i dem. Udover de store billeder skal han også lave billederne i en lidt mindre udgave, som vil blive til salg for 200 kr. 75 % af indtægten går til kunstneren og hans hjælpearbejde blandtfattige i Latakia, Syrien

dummy250

Sprogtræning …

Kvaliteten skal være i orden, når det er billeder til udstilling og salg. Og der har været en del skriven frem og tilbage mellem Danmark og Syrien, for at få billederne i den rigtige kvalitet.

”Jeg har fået trænet mit engelske sprogbrug. Al kommunikation mellem fotografen i Syrien og os her i Danmark er nemlig fra min side foregået på Engelsk. En af de andre implicerede i projektet har et arabisk tastatur så hun har kunnet kommunikere med dem på arabisk.

Mit arabiske er meget, meget mangelfuldt -ikke engang nok til at bestille to øl eller en flaske vin på et arabisk hotel. Men jeg opdagede at jeg egentlig kunne mange flere engelske ord end jeg troede jeg kunne, det var sådan set vældig rart .”

image-2

Fakta:

Udstillingen i Kulturhus Herredsvang åbner
d. 7. april med en fernisering kl. 14.00-16.00
Her vil Ashti Ali Hassan fortælle om billederne, og der bliver serveret kaffe og kage.

Derefter er udstillingen åben
mandag og torsdag 10-18,
tirsdag og onsdag 10-17,
Fredag 10 - 15.

Kontakt Ashti Ali Hassan telefon 27 14 25 35 eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for

yderligere information eller for bestilling af billeder.