IT-Hjørnet i nye rammer

it-indvielse2artikel
18-02-2016

  Skrevet af *text*

Siden december har IT-hjørnet været under ombygning, og i dag blev de nye faciliteter indviet. Der blev demonstreret slægtsforskning, kreativ billedbehandling og virtual reality-briller.

dummy250

Ny indretning

IT-hjørnet har fået nye rustikke træmøbler og fladskærme. Selvom rummet er blevet fysisk mindre giver den nye indretning fornemmelse af plads og muligheder.

It-Hjørnets daglige leder Sidsel Kirketerp fik i dagens anledning både roser og en blæser bygget i bilofix - trælegetøj fra 70'erne. Så kan der blive kølet på en varm sommerdag.

itindvielseartikel

Hjælp til selvhjælp

IT-Hjørnet kan benyttes af alle. Tre gange om ugen er der åben IT-café hvor der er hjælp at hente til jobansøgning, studieopgaver, borger.dk, mail, e-boks, billeder, mobiltelefon og alt muligt andet. Onsdag eftermiddag er der workshop med ugens emne, og iøvrigt bliver der jævnligt oprette nye kurser for både øvede og begyndere. Alle tilbuddene er gratis, det koster dog noget at printe.

dummy250

Slægtsforskning

Lotte Sejersbøl sidder ved en af maskinerne, og er lige gået i gang med slægtsforskning. "Sidsel hjalp mig ind på kirkebogen, så jeg kunne finde min dåbsdag og gå videre derfra", fortæller Lotte. I løbet af eftermiddagen kommer hun i snak med flere, som gerne vil være med på et hold om slægtsforskning. Andre der vil være med kan henvende sig i IT-Hjørnet.

itsaeedartikel

Ekstra muligheder

Flere eftermiddage om ugen kommer Saeed forbi for at give en ekstra hånd. "Jeg hjælper med alt på brugerniveau for eksempel nemID, Word, vedhæftninger og scanning", siger Saeed. Som noget særligt tilbyder Saeed også at vejlede på farsi.